Suriname “The beating heart of the Amazon”
Suriname ligt in het noorden van Zuid Amerika. En heeft als buurlanden Guyana, Frans Guyana en Brazilie. Suriname is ook het enige land in Zuid Amerika waar er Nederlands wordt gesproken.In het noorden van Suriname ligt de Atlantische Oceaan.Het land heeft vele rivieren en enkele bergen. De gebergten van het midden vormen de waterscheidingen tussen de grote rivieren. De hoogste bergen in Suriname zijn de Julianatop (1280m) en de Tafelberg (1080m) in het Wilhelminagebergte.

De grootste rivieren zijn de Corantijn en Marowijne rivier. De overige rivieren zijn de Coppename, Saramacca, Suriname, Nickerie, Commewijne en de Cottica rivier.Alle rivieren zijn goed te bevaren.

Een groot deel van Suriname bestaat nog uit ongerepte oerwoud (ongeveer 80%) vandaar ook de naam ‘the beating heart of the amazon’Paramaribo is de hoofdstad van Suriname. De stad is gelegen aan de westoever van de rivier de Suriname, ongeveer 23 kilometer van zee. De stad Paramaribo en de directe omgeving, heeft de bestuurlijke status van een district. De meeste mensen wonen in de hoofdstad Paramaribo. Suriname heeft een tropisch klimaat en de temperaturen varieren tussen de 23 en 32 graden.