Mooie bekende plaatsen die een aanrader zijn voor u als toerist:

stroomversnelling  Isadou

Brownsberg-  Vanaf het Brownsberg natuurpark begint het Amazonegebied. In dit tropisch regenwoud komen er meer dan 1450 verschillende plantensoorten voor. Ook vele vogelsoorten komen voor in het Brownsgeberggebied. Enkele hiervan zijn de toekans, papegaaien en trompetvogels. Geniet u van het uitzicht over het stuwmeer en maakt u een wandeling naar een van de prachtige watervallen midden in het bos.

Het Brokopondo stuwmeer (vroeger het Prof.dr.ir.w.j.van Blommesteinmeer) is een interessante plek om te zien vanwege de geschiedenis van dit gebied. Het is een stuwmeer gelegen in het district brokopondo met een oppervlakte van 135duizend hectare. Dit is ontstaan door de bouw van een stuwdam in de Suriname rivier. In 1915 werd albauxiet in Suriname ontdekt. Dit heeft toen een grote gespeeld bij de oorlogsindustrie (tweede wereldoorlog) Toen werd in 1948 ook bauxiet ontdekt in het Nassaugebergte.

Tropische vogel

En om al het bauxiet te verwerken tot aluminium was er veel electriciteit nodig. Die zou kunnen worden opgewekt met waterkracht.  Prof.w.J.van blommestein ontwierp toen een stuwdam van 54 meter hoog in de Suriname rivier. De bouw van de stuwdam begon in 1960 en 1964 was het meer vol en kon met het door waterkracht opwekken van electriciteit worden begonnen. Om geld te sparen is het gebied dat onder water werd gezet niet kaalgekapt. Nog steeds kunt u de toppen van de bomen zien want die steken boven het water uit.

Paradise Island – is een eiland midden in het gigantische stuwmeer. Er valt veel te beleven in deze omgeving. U kunt een kayaktocht maken, of vissen in het stuwmeer, boottochten langs de traditionele marron dorpen waarbij ontspannen in de stroomversnellingen een geweldige ervaring is.

Surinaamse schildpad

Galibi – is een prachtig tropisch palmenstrand waar u de reuze Schildpadden( sommige schildpadden worden wel 2 meter groot) kunt bekijken die daar hun eieren komen leggen. De schildpad

den komen tussen februari en augustus hun eieren leggen.

Raleighvallen – ligt in de boven Coppename rivier (grens met buurland Guyana). De Raleighvallen is onderdeel van het Centraal Suriname Natuurreservaat. Vogels en apen zijn er volop te zien en vanaf het Fungu eiland kunt u het gebied verkennen.

hutten  slaapgelegenheden

Palumeu – met het vliegtuig ongeveer een uur vliegen naar het mooie Indianendorp Palumeu. Hier ontdekt u het ongerepte amazone tropisch regenwoud en kunt u zien hoe de Trio en Wajana Indianen leven en wordt u door hen rondgeleid. Lekker in de rivier zwemmen, in de hangmat luieren Een onvergetelijke ervaring.

Awarradam – een bezoek aan dit marrondorp (marrons zijn weggelopen slaven) is de moeite waard. Boot en kano-tochten en wandelen door het tropisch regenwoud is een ware aanrader.

Coesewijne – een tour voor ware avonturiers en vogelliefhebbers. Tijdens de tocht in de rivier kunt u tegenkomen reuzenotters, zeekoeien, kaaimannen en apen. U slaapt s’avonds in tentjes die ter plekke worden gebouwd.

Kwamalasamutu

Anaula – ligt op een eiland in de Boven-Suriname rivier in de buurt van de Ferulassivallen. Hier gaat u genieten van tropische flora en fauna, stroomversnellingen en de overige eilandjes. U leert ook veel over de marroncultuur.

Bakaa Boto – ligt eveneens aan de Boven-Suriname rivier met gelijknamige stroomversnelling. Genietend van de natuur, bevolking en omgeving is een ware ontspanning.

Bigi Pan - Bigi Pan het enorme natuurreservaat is zeker een bezoek waard. Dit natuurgebied van 235000 hectare heeft veel te bieden. Het staat onder invloed van eb en vloed van de zee en het meer wordt gevoed met zout zeewater alsook zoetwater uit het binnenland. Daar ziet u vele verschillende vogelsoorten. Een adembenemend uitzicht.

galibi

Tonka Eiland – Tonka eiland behoort tot een van de hogere heuveltoppen boven het stuwmeer date en eiland is geworden. De grond is oranjerood en is er een groot bos met heel veel bomen. Lekker zwemmen in het water van het stuwmeer en genieten van de natuur.

Joden Savanne - Dit historisch plekje ligt ongeveer 50 km ten zuiden van Paramaribo. Joden Savanne is een van de oudste en belangrijkste joodse vestiging geweest in Zuid Amerika. Als recreatie is het een geschikte historische plek.

Enkele mooie plekken die meer bekend staan als nature resorts:

Berg & Dal – ligt op ongeveer 90km van de hoofdstad Paramaribo langs de Suriname rivier. Genieten van de natuur in een luxueus resort met alle comfort en een veel mogelijkheden voor ontspanning en avontuur.

Kabalebo nature resort – is alleen te bereiken per vliegtuig en reisduur is 75 minuten. Hier bent u diep in het amazone regenwoud midden in de natuur. U kunt er prachtige boswandelingen maken, vissen, baden in de sula’s en varen over de kabaleborivier.

Overbridge river resort – is een plek om heerlijk te genieten van de rust, de natuur en zwemmen in de rivier. Ook vissen, kanoёn en wandelen in de natuur behoren tot de mogelijkheden.

Blanche Marie vallen – is temidden van de jungle van Suriname achter Zanderij ongeveer 300 kilometer van de hoofdstad Paramaribo. De vallen met hun 30 meter zijn de hoogste watervallen van Suriname. Eerst een prachtige boswadeling maken om daarna te relaxen in deze adembenemende watervallen.

Danpaati River Lodge – is een eiland in het regenwoud met typische Saramaccaanse huisjes. Terwijl u vaart ontdekt u alle mooie plekjes in het prachtige regenwoud. Zwemmen in de rivier en onthaasten op dit plekje. Geniet ook van traditionele zang-en dansvoorstellingen van de plaatselijke bevolking aldaar.