Suriname info

De Cultuur van ons land

Suriname is een land van diverse culturen en tradities. De rijkdom aan cultuur en natuur die Suriname te bieden heeft maakt uw bezoek aan Suriname tot een onvergetelijke ervaring. Ontdek Suriname in de cultuur, de leefstijl, het eten, de gastrvijheid en authentieke plaatsen overal in het land. Alleen hier leven Javanen nog helemaal volgens hun eigen typische javaanse cultuur en wonen de inheemsen en marrons in het binnenland volgens eeuwenoude stamtradities en gewoontes.

Lees meer...

Bevolkingsgroepen:PaleisParamaribo
Hindoestanen (27,4 %)
Creolen (17,7 %)
Bosnegers (Busnengre) of Marrons (14,7 %)
Javanen (21,3 %)
Indianen (17,5%)
Andere groepen (6,5 %):
* Chinezen
* Blanken (Boeroe's)
* Sefardische Joden en Asjkenazische Joden
* Libanezen
* Brazilianen

 

Lees meer...

Suriname “The beating heart of the Amazon”
Suriname ligt in het noorden van Zuid Amerika. En heeft als buurlanden Guyana, Frans Guyana en Brazilie. Suriname is ook het enige land in Zuid Amerika waar er Nederlands wordt gesproken.In het noorden van Suriname ligt de Atlantische Oceaan.Het land heeft vele rivieren en enkele bergen. De gebergten van het midden vormen de waterscheidingen tussen de grote rivieren. De hoogste bergen in Suriname zijn de Julianatop (1280m) en de Tafelberg (1080m) in het Wilhelminagebergte.

Lees meer...


Suriname kent een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Nog altijd is het overgrote deel van Suriname met oerwoud bedekt. Dit oerwoud maakt deel uit van het grootste tropische regenwoud op aarde, het Amazoneregenwoud, waarvan het grootste deel op Braziliaans grondgebied ligt. Het Surinaamse binnenland is daarom een geliefd studieoord voor biologen uit de gehele wereld. Op het strand bij Galibi bevinden zich bijzondere populaties zeeschildpadden die door de lokale bevolking Aitkanti genoemd wordt.

Lees meer...

De 10 districten van Suriname

Suriname is verdeeld in 10 districten:Kaart van Suriname
1.Brokopondo
2.Commewijne
3.Coronie
4.Marowijne
5.Nickerie
6.Para
7.Paramaribo
8.Saramacca
9.Sipaliwini
10.Wanica

 

Lees meer...