Nieuws op Toerisme Suriname!

Belgische studenten trekken zich meer naar Suriname

Stagiaires in  Suriname
Behalve dat heel wat Nederlandse stagiaires in Suriname stage lopen, zijn er ook heel wat Belgische studenten van de Hogeschool/Universiteit van Brussel die stage in Suriname lopen. Ondanks dat in dit land een heel ander cultuur aanwezig is, kunnen ze wat bij hun een grote rol speelt, ook hetzelfde taal spreken als bij hun thuis.

Lees meer...

Realisatie Nationaal Monument in Suriname

Realisatie Nationaal Monument in Suriname
Omdat Suriname nog geen Nationaal Monument heeft, is de Stichting Un Bundru bezig met de realisatie hiervan. Het Nationaal Monument staat voor "Eenheid en vooruitgang in Suriname". Het moet een symbool creeëren voor de natie. Armand Zunder, voorzitter van Stichting Un Bundru zegt dat bij hoogtijdagen verschillende bevolkingsgroepen een krans bij het monumentleggen voordat ze met hun activiteiten kunnen beginnen.

Lees meer...

Lonely Planet: Suriname is hét!

Suriname is helemaal 2010. Reisgids Lonely Planet tipt het zuidamerikaanse land als een van de tien nieuwe hippe vakantiebestemmingen van volgend jaar.

  • Wat is het geheim van Suriname?
  • Waarheen ga jij volgend jaar op vakantie?
  • Wat is een avontuurlijke en originele bestemming?

Ter inspiratie blikt de 'Best in Travel' Lonely Planet alvast vooruit op het komende vakantieseizoen. Suriname staat in de top 10 van hippe landen. Nú is de tijd om erheen te reizen, voor de ongerepte jungle straks is platgetreden en Paramaribo is platgefeest door hordes backpackers.